Första Spadtag 4/5

Fredag den 4 maj hade vi bjudit in till det första spadtaget i Sisjödal! Drygt 200 personer var på plats för att lyssna till tal, musik och för att mingla med varandra. Att bygga ett nytt bostadsområde tar tid och kräver stort engagemang och därför var vi extra glada att vi var många som delade den här viktiga dagen.

180504-Egnahemsbolaget Anne-Sofie Hermansson tar första spadtaget för nya bostadsprojektet i Sisjödal. Bild: Cicci Jonson, Bilduppdraget

Glada miner när Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson tillsammans med bostadsutvecklarna planterade ett träd tillsammans i det nya bostadsområdet Sisjödal. Bild: Cicci Jonsson, Bilduppdraget.

180504-Egnahemsbolaget Anne-Sofie Hermansson tar första spadtaget för nya bostadsprojektet i Sisjödal. Bild: Cicci Jonson, Bilduppdraget

Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg och Ann-Sofie Hermansson, Kommunstyrelsens ordförande höll tal vid spadtaget. Bild: Cicci Jonson, Bilduppdraget

Agneta Kores, talesperson för Sisjödals byggutvecklingsgrupp samt VD för Stena Fastigheter Göteborg berättade att de har sett ett stort intresse för det nya bostadsområdet:

– Det är lätt att förstå eftersom Sisjödal har ett mycket bra läge, med närhet till såväl stadsliv som naturupplevelser. Vi i konsortiet är stolta över att vara med och utveckla detta attraktiva område på ett långsiktigt sätt som bidrar till ett trivsamt och väl fungerande liv för dem som kommer att bo här.

Även Ann-Sofie Hermansson, Kommunstyrelsens ordförande ser fördelar med konceptet bakom det nya bostadsområdet.

– Att ha olika upplåtelseformer i ett och samma område är positivt. Då kan man göra en boendekarriär i samma omgivning genom att exempelvis gå från den mindre hyresrätten till en stor bostadsrätt eller ett hus. På så vis skapar vi bättre fungerande lokalmiljöer och minskar klyftor och segregation.