Området

Det är ingen slump att vi ­bygger här.

När du letar nytt boende är kravlistan ofta både lång och viktig. Det är mycket som spelar roll och det är därför vi väljer att bygga nya bostäder just här. I Sisjödal bor du mitt emellan skog, hav och sjö. Det råder ett lugn, trots ständig rörelse och är just för dig som vill ha det mesta av det bästa, utan att välja bort.

Vi bygger småhus, bostadsrätter och hyresrätter. Bostäder av varierad typ och karaktär för att skapa fin dynamik. Du kommer vara den första att sätta upp tavlor på väggarna, fylla skåpen och känna doften av det sprillans nya. Men det är inte bara känslan av att flytta in i något helt nytt som är avgörande. Det handlar också om läget och lägets mervärde.

Sisjön är ett blandområde där företag satsar och vill vara och verka och allt fler butiker vill etablera sig i området. Det finns idéer om bio och mer kommunal service i framtiden. Sisjön har allt det där som underlättar din vardag och även lite till. I Sisjön finns goda ostar, närproducerat kött och färdiga rätter och efterrätter till bjudningen. Här kan du köpa sushi på lunchen eller räkor till fredagen.

Njut och ta del av det fina och stora utbudet som finns just här. Ta friska morgondopp i Sisjön efter sköna rundor i naturreservatet, andas in och pusta ut. Kanske föredrar du något av Sisjöns alla gym med vikter, klasser och bastu. Fyll kylskåpet från stormarknaderna, kanske med korv att grilla i skogen. Där kan barnen plocka bär, fylla lungorna med frisk luft och komma hem med fina rosor på kind. Från Sisjödal kan du cykla till jobbet eller springa till havet. På våren njuter du av vitsipporna precis utanför dörren. Och oavsett årstid kan du hämta ny energi på piren vid Askimsbadet. Från Sisjödal tar du dig smidigt ut på leden för att åka annanstans, även om ditt nya hem lätt blir din borg.

Karta

Sisjödal, det nya bostadsområdet i Sisjön.

I Sisjödal bor du mitt emellan skog, hav och sjö. Dessutom med jobb, handel och kommunal service på nära håll. Sisjödal – ett oväntat bra läge helt enkelt!

Här är en översiktsbild på hur hela området kan komma att se ut när det är färdigt. Färgerna på husen är dock inte korrekta utan speglar endast vilken byggaktör som bygger var. I denna bild har du industriområdet i ryggen.

 

I nedanstående kartbild kan du i detalj se var de olika aktörerna bygger i Sisjödal.

Kartor Sisjövägen Sitplan-WEB-A

Tidplan

Tidplan Web Sisjodal_2019

Intresseanmälan

Anmäl intresse

I Sisjödal bygger vi drygt 550 nya bostadsrätter, hyresrätter och småhus. Fördelningen mellan hustyper och aktörer kan du se här. Stena Fastigheter och Familjebostäder utvecklar hyresrätterna och du anmäler ditt intresse till Familjebostäders kommande hyresrätter via Boplats Göteborg. I Stena Fastigheters flerbostadshus har inflyttning redan skett, om du är intresserad av dessa hyresrätter så anmäl dig på HomeQ. För övriga bostäder kontaktar du respektive aktör direkt. Anmäl ditt intresse för att bli en av dem som hittar hem i Sisjödal:

Derome utvecklar radhus och bostadsrätter

Egnahemsbolaget utvecklar radhus och bostadsrätter

Familjebostäder utvecklar hyresrätter

Peab Bostad utvecklar bostadsrätter

Stena Fastigheter utvecklar hyresrätter

Veidekke Bostad utvecklar bostadsrätter

Frågor och svar

Vanliga frågor.

Sök bland våra vanligaste frågor och svar. Frågorna uppdateras kontinuerligt.

Kommer det finnas hyresrätter?

Ja, det kommer att byggas drygt 250 stycken hyresrätter. Familjebostäder och Stena Fastigheter utvecklar hyresrätterna. Tänk på att anmäla dig snarast på boplats.se om du är intresserad av Familjebostäders hyresrätter. Om du är intresserad av Stena Fastigheters hyresrätter anmäler du dig till HomeQ.

Hur blir det med parkering?

Det blir parkering under vissa av husen där flera får bekväm access via hiss. Det kommer även finnas gatuparkering i området. Småhusen har egna parkeringsplatser.

Hur höga blir husen?

För att få ett levande bostadsområde och arkitektonisk spänst kommer vi variera husens höjder. Småhusen byggs i två våningar och flerbostadshusens höjder varierar upp till 8 våningar.

Hur påverkas Sisjöbäcken?

Sisjöbäcken kommer att ledas om i vissa delar av området. Projektering och utförande kommer utföras av staden.

När är planerad byggstart?

Byggstart för vägarna och infrastruktur i området är planerad att starta under våren 2017. Husen börjar därefter byggas enligt plan under våren 2018.

Finns det någon kollektivtrafik här?

Ja, det går flera busslinjer i området. Och längs med 158:an och från köpcentrat 421 går det ännu fler. Vår förhoppning är att det ska bli ytterligare en busslinje här när Sisjödal är färdigbyggt. Göteborg Stad planerar att bygga en förskola i två våningar mitt i området, med ambitionen att den ska ligga nära en busshållplats.

Vilka är det som bygger i Sisjödal?

Veidekke, Derome, Egnahemsbolaget, Stena Fastigheter, Peab och Familjebostäder i Göteborg. Tillsammans bygger vi drygt 550 bostäder med drygt 250 hyresrätter, 250 bostadsrätter och 50 småhus.

Tänker ni på miljön när ni bygger?

När vi utvecklar Sisjödal gör vi det enligt Göteborgs stads miljöpolicy som ställer höga och tydliga krav på oss som bygger. Samtliga aktörer har sin egen praxis när det gäller miljötänk, och flera bygger dessutom enligt Svanen eller annan miljöcertifiering.

Kommer det bli fler förskolor?

Ja, en ny förskola kommer att byggas mitt i Sisjödal. Förskolan ska ligga intill Stena Fastigheters hyresrätter. Lekytorna på utomhusgården blir även tillgängliga för de boende i området på kvällar och helger.

Hur ser den antagna detaljplanen för området ut?

Detaljplanen för området finns på följande länk.

Nyhetsbrev

Sisjödals sista nyhetsbrev - hej då från oss!

Vi har i slutet på oktober skickat vårt sista gemensamma nyhetsbrev som rör Sisjödal. Framöver får ni följa respektive bostadsutvecklare på deras hemsidor. Se kontaktinformationen i footern.

Nyhetsbrev

Sending

Kontakt

Kontakta oss som utvecklar Sisjödal.

Derome Örjan Jonsson orjan.jonsson@derome.se

Egnahemsbolaget Annica Öhagen annica.ohagen@egnahemsbolaget.se

Familjebostäder Anna Hultsbo anna.hultsbo@familjebostader.se

Peab Bostad Maria Nergården maria.nergarden@peab.se

Stena Fastigheter Anna Canestedt anna.canestedt@stena.com

Veidekke Bostad Pernilla Tilly Meijer pernilla.t.meijer@veidekke.se

Familjebostäders hyresrätter förmedlas av Boplats Göteborg. Anmäl ditt intresse på boplats.se eller ring 031-100 250 för mer information om hur du går tillväga. Stena Fastigheters hyresrätter förmedlas av HomeQ.

Det är vi som utvecklar det nya bostadsområdet Sisjödal:

Framtiden Byggutveckling bygger för Familjebostäder.